Tammikuussa vietämme Leijonien kirkkopyhää, keräämällä kolehdin, lukemalla päivän evankeliumin ja laskemalla seppeleen kaatuneitten muistoksi.

Helmikuu on lasten ja aikuisten yhteinen laskiaisrieha mäkikilpailuineen, yhdessäolon, makkaran ja hernerokan syönnin ja arpajaisten merkeissä. Toivokaamme sopivasti lunta ja aurinkoa…poro on tilattu.

Kesällä, kunhan mansikat kypsyvät, myymme taas mansikoita Pyhtään ABC:n oven vieressä niin kauan kuin marjaa on saatavissa. Tervetuloa kaupoille!

Elokuussa toivomme taas tapaavamme teidät Pyhtään Saaristomarkkinoilla.

Siellä niemen kärjessä, tutuksi tulleella paikalla halstraamme haileja kahtena päivänä. Vesi vaan valuu silmistä, mutta hauska ja leppoisa tapahtuma korvaa ”vetistelyn”.

Olemme osallistuneet myös kansainvälisiin keräystapahtumiin kuten Punainen Sulka, Sight First, Tsunami, Haiti ja viimeisimpänä tänä syksynä alkanut yhteistyö Ylen Hyvä Säätiön kanssa Nenäpäiväkeräyksen myötä.

Klubimme on kerännyt noin 2000 kpl käytettyjä silmälaseja 2009-2010 aikana

edelleen toimitettaviksi mm. Sri Lankaan ja Etelä-Amerikkaan.

Paljon on vielä tehtävää!

Haluan erityisesti kiittää veljiemme Ladyja mahtavasta yhteistyöstä kanssamme niin tuulessa, tuiskussa kuin auringossakin.

Sitä kutsutaan RAKKAUDEKSI.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin Teille, hyvät ystävämme. Ilman Teidän osuuttanne ei meillä olisi paljoakaan jaettavaa.

Toivotan lukijoille lämmintä ja rauhallista Joulua kaikkien klubimme Veljien ja Ladyjen puolesta.

Juhani Nyyssönen, 2. Varapiirikuvernööri, Lions Club Pyhtää – Pyttis ry.

Tämän jutun  Lions Club Pyhtää-Pyttis ry. historiasta ja toiminnasta kirjoitti Leijonaveli Juhani Pyhtään Joulu Jul i Pyttis 2010 joululehteen kirjoituksena Pyhtään leijonista.

Historiaa

Sinisiä Lions henkisiä ajatuksia Pyhtäältä
Komeat miehet ympäröivät Melvin Jones Kalle J Tulkkia vuonna 2010 saadun tunnustuksen yhteydessä

PYHTÄÄN LEIJONAT……Lions Club PYHTÄÄ-PYTTIS ry.

Pyhtään Lions klubi perustettiin 13.1.1973 ja meistä tuli Suomen Lions-liiton klubi numeroltaan 568. Perustamisestamme lähtien olemme pyrkineet tekemään palvelutyötä oman kuntamme alueella lasten, nuorten, perheiden, ikääntyneiden, vammaisten sekä apua tarvitsevien tukemiseksi.

Järjestömme tunnuslause on Me palvelemme - Vi tjänar  – We serve.

Aiemmin tuli vastaamme kommentteja, joissa meidän kerrottiin olevan jonkinlainen Herrainklubi. Jos näin olisi, ei allekirjoittanuttakaan olisi kutsuttu klubimme jäseneksi vuonna 1992. Haluan vakuuttaa kaikille lukijoille, että vapaaehtoiseen, pyyteettömään palvelutyöhön ei tule valituksi pelkän tittelin perusteella, vaan kaikki ovat klubissamme veljiä toisilleen.

Valintakriteerit perustuvat aivan eri asioihin ja tekemisiin.

Klubimme on tähän mennessä tukenut kuntamme asukkaita n. 55000€:lla.

Avustukset ovat jakautuneet moniin eri kohteisiin; oppilas stipendeihin Pyhtäällä sekä Kotka Svenska Samskolanissa, Huumeitten vastaisiin avustuksiin, Lions Quest- opettajakoulutuksiin, veteraanien ja sotainvalidien  kuntoutuksiin, leikkikalujen hankintaan ja moniin, moniin muihin avustuksiin 38 vuoden varrella.

Rahallisten avustusten lisäksi olemme kunnostaneet tuulimyllyä, tehneet uuden pärekaton Elfbrantin talon aittaan, hoitaneet joulukuuset jo vuosia vanhustentaloille, hoitaneet veteraanikeräysten autokuljetukset ja monta, monta muuta palveluaktiviteettia.

Mistä sitten rahat näihin moniin tapahtumiin? Tätä kirjoitettaessa lähiajan tärkein aktiviteetti on Leijonien Perinteisen Joulumarkkinan hoitaminen.

Uuteen markkinapaikkaan muuttaminen on uusiutumisen, miellyttävämmän Jouluisen yhteisen tapahtuman aikaansaaminen.

Toivomme, että olette samaa mieltä kanssamme. Tapahtumasta saamamme tuotto on yksi tapamme hankkia rahaa kuntalaisille edelleen jaettavaksi. Poro on tulossa ja pukki.